Πως θα περιποιηθειτε καλυτερα τα δερματινα σας
Το δέρμα χαρακτηρίζετε ως ένα πολύ εύχρηστο φυσικό υλικό ιδιαίτερης αντοχής που συντροφεύει την εξέλιξη του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αν και τα εργαστήρια των βιομηχανιών έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες δεκετίες πλειάδα συνθετικών υλικών κανένα δε στάθηκε ικανό να αντικαταστήσει το φυσικό δέρμα. Αντιθέτως η εξέλιξη στις τεχνικές δέψης, επεξεργασίας και χρωματισμού των δερμάτων εξασφαλίζουν αντοχή στο τελικό προϊόν.
Υπάρχουν όμως μικρά tips-συμβουλές έτσι ώστε το δερμάτινό σας να "ζήσει" περισσότερα χρόνια :
- Η νάπα (το γνωστό γυαλιστερό δέρμα) απαιτεί συχνό επιφανειακό καθάρισμα με ελαφρώς βρεγμένο πανάκι και αερισμό σε τακτό χρονικό διάστημα. Στα ανοιχτά χρώματα ο καθαρισμός γίνεται με συνηθισμένο γαλάκτωμα σώματος. Αναγκαία θεωρείται η βαφή του ρούχου όταν η αλίοση του χρώματος είναι αισθητή. Απευθυνθείτε στο ειδικευμένο προσωπικό του καταστήματός μας.
- Το καστόρι και το ναμπούκ χρειάζονται συχνό βούρτσισμα με μαλακή βούρτσα ή στεγνό σφουγγάρι. Βοηθά στην απομάκρυνση της επιφανειακής βρώμας του σουέτ και χτενίζει το πέλος του. Καθαρίζετε ιδιαίτερα και πιο συχνά την τη περιοχή του γιακά για να την προστατέψετε από ιδρώτα και σωματικά λίπη. Για καλύτερη προστασία του γιακά φοράτε ένα μαντήλι λαιμού ή ταινία από δέρμα.
- Προσπαθείτε να αποφεύγετε το βαρύ ή πολύ λέκιασμα του ρούχου. Αν όμως συμβεί, παραδώστε το δερμάτινό σας, το ταχύτερο δυνατό σε ένα από τα ειδικευμένα άτομα του καταστήματός μας. Μην προσπαθήσετε ποτέ να βγάλετε τους λεκέδες ή να κολλήσετε το σχισμένο ρούχο στο σπίτι. Θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αποφεύγετε να βραχεί το δερμάτινό σας. Αν όμως βραχεί, αφήστε το να στεγνώσει μόνο του στον αέρα. Ποτέ μην εκθέσετε σε φωτιά ή σε εστία θερμότητας. Απαγορεύεται το σιδέρωμα στο σπίτι με οποιαδήποτε μέθοδο. Φυλάσσεται το ρούχο πάντα σε δροσερό και αερισμένο μέρος και όχι σε φως και ήλιο.
- Τα δερμάτινα νάπα βάφονται στο εργαστήριο του καταστήματός μας, που είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η βαφή, αφαιρέστε την επιφανειακή βρωμιά του ρούχου με υγρό πανάκι. Δείξτε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μέρος του γιακά. Μετά την διαδικασία βαψίματος το ρούχο σας αποκτά κατά πολύ μεγάλο βαθμό το αρχικό του χρώμα, δίνοντάς του διάρκεια ζωής.